6 Aralık 2014 Cumartesi

Her Güne Bir Yılbaşı Etkinliği



 

İşte yılbaşı zamanı yine kapıda! Dışarı çıktığımızda kafeler, alışveriş merkezleri çocukların çok hoşuna giden ışıl ışıl süslemelerle dolu. Yılın bu zamanı insanın kendini o ışıltılı neşeye kaptırmaması çok zor. Benim gibi, her günü, her olayı, çocuklar için bir eğlence ve oyunla öğrenme fırsatı olarak görenlerdenseniz Aralık ayı bu fırsatlarla dolu. Yılbaşına kadar çocuklarla bu tema üzerinden pekçok etkinlik yapılabilir.

1 Ocak geldiğinde bir anda tüm büyüsünü kaybedecek bir sürü yılbaşı eşyası var dükkanlarda. Evet, kendimizi tutamayıp bir kısmını alacağız. Aralık boyunca yılbaşı desenli o kahve fincanı o kadar güzel gelirken bir ay sonra pek anlamsız olacak olsa da kendimize hakim olamadığımız anlar olacağını kabul edelim. Ama hem kendimize hem çocuklarımıza sürekli alarak ve tüketerek değil üreterek ve deneyimlerden keyif alarak yaşamayı öğretmemiz gerekiyor. Çocuklar için bu düşünceye geldiğinizde, eğer benim gibiyseniz, şimdiye kadar eviniz küçük bir oyuncakçı dükkanına benziyor ve bir kreşe yetecek kadar oyuncak ve oyun almış olabilirsiniz. Artık çocuğunuzun sadece birşey almak için almaya inat ettiği, oyuncakçıda kendinde olmayan sevdiği bir şey bulamadığı halde (evet, hepsini almışsınız) oyuncak diye tutturduğu aşamada "biz ne yaptık?" sorusuyla uyanmış olabilirsiniz. Biz de bu yılbaşı döneminde almaya değil üretmeye odaklanmaya karar verdik. Ev için süsler, sevdiklerimiz için kartlar ve hediyeler ve çocuğunuzun da sizin de içinizdeki yılbaşı ruhunu tatmin edecek ışıltılı etkinlikler. 
Bu yüzden Aralık ayı boyunca her gün yılbaşı temalı bir etkinlik paylaşacağız.


Örneğin dün gece yaptığımız bu çam ağacıyla başlayabiliriz.
Bunun için simli eva kağıdının arkasına bir ağaç çizdim ve Rüzgar kesti. Bu çam ağacını bir kağıda yapıştırdık ve etrafına ponponlarla süsler yaptık. Eva kağıtları genelde paketler halinde satıldığı için, ponpon yoksa diğer renklerden yuvarlaklar kesip yapıştırabilirsiniz. Kesme ve yapıştırma işi çocuklara ait tabii. Ama dikkati çabuk dağılan, sıkılan veya henüz makas kullanmayan çocuklar için siz önceden hazırlayanilirsiniz. Yapıştırma işini hepsi çok seviyor zaten. Etrafına yıldız şeklinde pullar yapıştırdık, yıldızlı çıkartma da kullanabilirsiniz. En son, kağıda yapıştırıcı sürüp sim serptik ve fazlasını silkeledik.
Şimdi çam ağacını isterseniz çocuğunuz odasına veya kapısına yapıştırabilir veya yılbaşı kartı olarak gönderebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder