29 Kasım 2014 Cumartesi

Şişe Doldurma



Bebeklerimize bir sürü oyuncak alırız. Ses çıkaran, sıkılan, diş kaşıyan... Sonra dışarı çıkarız, bebek arabasının içi ve altı, çantanız ve arabanız oyuncaklarla doludur. Sıkıldığında, ağladığında hayat kurtaracağını düşündüğümüz türlü oyuncaklar... Ama hiçbiri kâr etmez, onun tek istediği elinizdeki küçük pet şişedir. Onun sesini, onu sıkıştırmayı ve dişini onunla kaşımayı ister.
Kabullenmeyip sevimli oyuncaklara olan inancımızı sürdürsek de o su şişesinin daha hayat kurtarıcı olduğunu zamanla öğreniriz.

Bizdeki pet şişe hayranlığı, evdeki 5 litrelik şişelerle devam ediyor. Onları taşımak, üstlerine vurup ses çıkarmak gibi eğlencelerimiz var. Sıradaki etkinlik de yine 5'lik bir şişenin salona taşındığı bir anda kendiliğinden gelişti. Motor gelişimine faydalı bir etkinlik olmasının yanında uzunca bir süre meşgul olmasını sağladı. Birkaç ay daha büyük bebeklerin kağıt yırtma ve dergi parçalama işinden alacağı zevk çok daha fazla olacağı için oyun uzayabilir. Bizde kağıtların çoğunu ben yırttım ama Deniz de kağıt yırtmanın zevkiyle tanıştı :)


Yaptığımız, evdeki alışveriş kataloglarından birini yırtıp irili ufaklı toplar yapmak. Gazete, boyadığı ve bana hep çok kirli geldiği için dergi, katalog tarzı kağıtları tercih ediyorum. Sonra kapağını açtığımız şişenin içine birkaç tane kağıt topunu atarak bebeğinize ne yapacağını gösteriyorsunuz. O da başlıyor kağıt toplarını şişeye doldurmaya. Arada kağıtları yırtma ve buruşturma işine de dahil oluyor. Geri dönüşüm malzemelerinden basit bir oyunla uzunca bir süre eğleniyor, daha büyük topları sokabilmek için uğraşır, küçükleri daha rahat sokarken el kaslarını ve motor becerilerini geliştiriyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder