18 Aralık 2014 Perşembe

Geri Dönüşüm Çam Ağacı

 

Geri dönüşüm malzemeleriyle yapılan etkinlikeri hep çok severim. Hem malzeme kullanımı konusunda çocukların ufkunu açar, hem evdeki basit malzemelerle (bazılarına göre "çöp", elişi meraklalarına göre malzme olan :)  ) fazla bir şey gerekmeden etkinlik olanağı sunar.

Gerekenler:

Yeşil karton veya elişi kağıdı
Büyük pet şişe kapakları (biz 10 tane kullandık)
Pullar, ponponlar, yapıştırıcı

Bu etkinlik için, yeşik bir karton veya el işi kağıdından bir üçgen kesiyoruz. Çocuğunuzun yaşına göre bu kısmı nasıl yapacağınız değişebilir. Daha küçükler için önceden siz hazırlayabilirsiniz, daha büyükler içn şekiller hakkında konuşmak ve üçgenlerin doğada nelere benzediğini hayal etmek (çam ağacı gibi) için bir fırsat, üçgeni siz veya o çizebilir, siz çizdiyseniz o kesebilir ve kağıda yapıştırabilir. Elinizde yeşil kağıt yoksa, kağıda yeşil bir üçgen de boyayabilirsiniz veya üçgen kestiğiniz beyaz bir kağıdı çocuğunuz boyayabilir. Altına kahverengi gövdesini boyadıktan sonr aypıştırma kısmı geliyor.

Büyük pet şişe kapaklarından süsler yapıyoruz. Ponponlar ve pulları kapakların içine yapıştırıyorlar. Yine kardeşlerin veya arkadaşların birlikte yapabileceği bir iş. Daha sonra, süslenen kapakları üçgenin üstüne yapıştırarak çam ağıcımızı oluşturuyoruz. Rüzgar, bu yılbaşı ağaçlarının son noktasına gelince her zaman, "Anne, yıldız da koymalıyız" der. Dolayısıyla simli bir yıldız kaçınılmaz.

Sonuçta epey el oyalayan ve çocuğunuz tek başına veya arkadaşıyla vakit geçirmesine yardım edecek bir aktivite. Çocuğu en uzun süre oyalayan aktivite her annenin en sevdiği aktivite türüdür :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder