30 Aralık 2014 Salı

Çocuklu Yılbaşı



Kabul edelim, hepimiz, çocuk olduktan sonra hayatımıza aynı şekilde devam edeceğimizi düşünmüştük. Hatta çocuğu olup da sosyal hayatından geri kalan, her şeyi çocuğu olan ailelere bakıp bilmiş bilmiş “Biz böyle olmayız ki” demiştik. Tabii sarsıcı gerçekler bizi bekliyordu ve neyi yapıp neyi yapamayacağımızı gayet iyi öğrendik :)

Vee... Umurumuzda da olmadı. Böyle iyiydik, istediğimiz her şey yanımızdaydı, eğleneceğimiz kadar eğlenmiştik, şimdi de eğleniyorduk, ama başka türlü. Bebekle geçen ilk yılbaşının ne kadar özel geldiğini ancak o zaman öğrenebilirdik. Ama bebekler biraz büyüyünce, evde geçen yılbaşı geceleri hâlâ kaçınılmaz olsa da “Eh, bari bir rahat yemek yiyelim,” “İki çift laf edelim” düşünceleri de gelmeye başlıyor. Yılbaşını, aslında özel veya değil her günü, çocuklarımızla geçirmek çok keyifli ve insanın yüzüne kocaman bir gülümseme yerleştiriyor. Yılbaşı gecesini beraber geçirdiğiniz arkadaşlarınız varsa (yılbaşında sizinle evde olduklarına göre muhtemelen onların da çocukları vardır ;)  ) bu geceyi hem çocuklar için daha eğlenceli, hem yetişkinler için daha rahat hale getirmek mümkün. İşin sırrı, hazırlık.

Çocuklar için oyalayıcı ve eğlenceli olacak, bazıları anne babalarla bazıları kendi kendilerine yapabilecekleri etkinlikleri önceden hazırlarsak, o gece sadece onları ortaya çıkarmak kalıyor geriye.

Bu ay içinde çeşitli yılbaşı temalı etkinlikler paylaştım. Bu etkinlikler, çok hazırlık veya yönlendirme gerektirmeyen, malzemeleri sağladığınızda çocukların kendi başlarına sürdürebileceği türden.



Kendinden yapışkanlı kağıt bulamıyorsanız, çocuklara bir yapıştırıcı da verebilirsiniz. Bunu Kendi Parti Şapkanı Yap etkinliğine de dönüştürebilirsiniz. Böylece gece, kendi süsledikleri şapkaları takabilirler.


Tüm çocuklara ayrı oyun hamuru ve süsleme malzemeleri vererek kalabalık bir etkinliğe de dönüşebilir.



Yapıştırma kitapları da her zaman çocukların severek zaman geçirmesini sağlar. İş Bankasının kış ve yılbaşı temalı yapıştırma kitapları var. Her çocuğa bir tane almak zorunda da değilsiniz. İçinde bolca sayfa var. Paylaştırıp önlerine koyabilirsiniz. Veya boş kağıtlar ve kırtasiyeden alacağınız yapıştırmaları verebilir, yanına boya kalemleri koyarak kağıtta yapıştırmalarla istedikleri sahneyi yaratmalarına olanak verebilirsiniz. Yemek sırasında, sizin kadar uzun oturmayıp sofradan fırlayıp kalkacak çocuklar için yemekten önce bir sehpa veya başka masaya hazırlarsanız yemekten sürekli kalkmadan yılbaşı yemeğinin biraz daha tadını çıkarabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder