30 Aralık 2014 Salı

Yılbaşında Geri Sayım Paketleri


Yılbaşı gecesinde saatler geçsin diye bekleyip durmak yerine her saat için çocukları eğlendirecek, tüm geceye yayılacak bir aktivite. Henüz yapmadım ama çok eğlenceli buldum. Yarın mutlaka hazırlayacağım.

Annelerin epeyce hazırlık yapmasını gerektirse de sonuçta çok eğlenceli bir gece geçirmeye yarayacağı kesin. Çeşitli sitelerde gördüğüm bir fikir ve Hoosier Homemade sitesinde bu fikir için aynı zamanda çıktı alabileceğiniz saat resimleri de paylaşmışlar. Resimlerden çoğu şey anlaşılsa da hem site Türkçe olmadığı için kısaca anlatayım hem de birkaç siteden bir araya getirdiğim fikirleri yazayım.


Çocukların saat başı açması için birer paket hazırlanıyor. Küçük kese kağıtları veya kağıt torpabalr kullanabilir, üstlerine sadece kalın bir kalemle saatleri yazabilir veya daha süslü hale getirebilirsiniz. Bu paketlerin içini dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Bazıları bunları küçük hediyeler olarak, bazıları etkinlik için malzeme olarak hazırlamış. 

Etkinlik için davet olması beni daha çok cezbediyor. Yılbaşı gecesi zaten hediyeler ve çikolatalar çokça olacak diye düşünüyorum. Aklıma gelen fikirler şöyle:

1.Örneğin yukarıdaki etkinlikler için malzemeleri farklı paketler yapabilirsiniz. Mesela birinde, yeşil oyun hamuru, simler, pullar, ponponlar olabilir. Birinde sticker, kağıt ve kalemler.

2. Ayrıca oyun da içerebilir paketler. Örneğin bir müzik CD’si ve yanında DANS yazan bir kart. Bu paket açıldığında CD’yi koyup hep beraber dans edilecek, evet büyükler de :)

3. Yeni bir film DVD'si ve FİLM ZAMANI kartı. Patlamış mısır ve film keyfi.

4. Parti için ses çıkaran malzemelerin olduğu bir paket de sona doğru konabilir. 12’ye kadar dayanamayacaklarını düşünüyorsanız daha erken bir saatte onlara yeni yıla girişi kutlatabilirsiniz. Kaynana dili, düdük gibi kutlama gürültüsü başrol oyuncuları olabilir :)

5. Gösteri Saati. Çocuklar (hımm, belki büyükler de ;)  ) sevdikleri bir şarkı söyler veya dans eder. Bu anlar mutlaka video'ya çekilir :)

Sizin aklınıza neler geliyor? Listeyi genişletelim.

Herkese çok eğlenceli bir gün ve gece diliyorum :)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder