6 Ağustos 2014 Çarşamba

Su Tabancasıyla Boya ve Çiçekli Kapı Süsü

 
Bugün sabah için, dün akşamdan randevulaştık. İki arkadaş bahçede buluştu. Büyük bir heyecanla su tabancasıyla boya yapmayı bekliyorlardı. Öncelikle büyük karton kağıtlarımızı banka yapıştırdık. Niyetimiz bahçe duvarıydı ama koli bandı oraya yapışmadı. Su tabancalarının haznesini su ve boyayla doldurduk. Daha çok boya, daha az su olacak şekilde. Çalkalayıp karıştırdık ve çocuklara verdik.

 

Sonrası harika bir eğlence. Tabancadan boyalar ilk çıktığında, yüzlerinde heyecan ve şaşkınlık dolu bir ifade vardı, sonra yakından ve uzaktan sıkarak ne kadar farklı sonuçlar elde ettiklerini keşfettiler, arada renkleri değiştirdiler, kağıtlar yeterince boyanınca da yeni karton istediler.


Bunu çocuğunuz tek başına da yapabilir ama bir arkadaşla buluşacağı zaman için dört dörtlük bir altivite. Hem basit, hem anneler açısından fazla hazırlık ve yönlendirme gerektirmiyor ve çocukların kendi kendilerine eğlenmesine olanak sağlıyor.


Boyalar yıkanabilen boya değilse önceden çocukaları, kağıttan başka bir yere, özellikle birirlerine sıkamamaları konusunda uyarmak iyi bir fikir. Kesinlikle dışarıda yapmanız gereken bir etkinlik. Elinizin altında bir rulo kağıt havlu ve bütük bir paket ıslak mendil bulunması da şart.
Tabii çocukları bu etkinliği bırakmaya ikna etmenin en iyi yolu, temiz su tabancalarıyla su savaşına davet etmek. Ardından bahçede meyve keyfi ve işte hem anneler hem çocuklar için eğlenceli bir oyun buluşması.


Bu arada 10 aylık oğlan ne yaptı? Yer sergisinde ona hazırladığım küçük su kabıyla oynadı. İçinde farklı doku ve renklerde, farklı büyüklüklerde malzemeler olan küçü bir akvaryum gibi. Sulu bir duyu kutusu (sensory box). Bir süre suya ellerini daldırıp şapırdatmaktan çok memnun oldu. İkinci eylemi kabı kaldırıp suyu olduğu gibi üstüne boşaltmak oldu :) İçindeki oyuncaklarla oynamaya devam etti.


Boyanan kartonlarımız kuruduğunda, bügün annemin doğumgünü olduğu için ona bir hediye hazırlamaya karar verdik. Birer çiçek ve kalp şablonu hazırlayıp arkasına seloteyp yapıştırdım. Bu şablonları kartonun üstüne koyarak çiçek ve kalp şekilleri kestik.

Çiçekler daha zor olduğu için ben yaptım, kalpleri Rüzgar kesti. Sonra üstlerine birer delik açıp ipe dizdik ve duvar süsü yaptık. Böylece hem su tabancasıyla boyama, hem kesme, hem ip geçirme etkinliklerini yapmış olduk. Biz mutlu, anneanne mutlu :)


1 yorum: