12 Ağustos 2014 Salı

Köpüklü Araba Yıkama Merkezi

 

Köpüklü araba yıkama merkezi çok basit malzemelerle çocukların çok eğlendiği, heyecanlandığı ve duyularını geliştirdiği bir etkinlik. Evde veya dışarıda yapabilirsiniz ama evde yapacaksanız etrafa sıçrayacak köpükler için bir örtü sermeniz iyi olur. Tıraş köpüğü suyla kolayca temizlenen bir malzeme olduğu için sorun yaratmıyor.

Gereken malzemeler:

Tıraş köpüğü
Büyük bir leğen veya kutu
(sonrasında yıkama yapacaksanız bir kap daha)
Oyuncak araba ve araçlar


Leğen veya kabın içine arabaları koyuyorlar. Sonra tıraş köpüğünü üstüne sıkıyorlar. Bunu için önce kutuyu sallamaları gerektiğini, sonra da nasıl sıkacaklarını göstermek gerekiyor. Kutudan köpük sıkmak da kas kullanımı için geliştirici bir hareket oluyor. Başta biraz yardıma ihtiyaç duyabiliyorlar ama sıkmayı becerince oldukça keyif alıyorlar. Arabalar köpükle kaplanıyor ve köpüğün içinde arabaları bulup yıkıyorlar.
Bu daha küçük çocukların da katılabileceği bir etkinlik olduğu için farklı yaşlardan çocukların bir araya geldiği günlerde tercih edilebilir. Biz, biri 4, biri 5, biri 1,5 yaşında üç erkek çocukla bu etkinliği yaptık. 

 

Küçük olan önce uzaktan izledi, sonra gelip ellerini daldırarak oyuna katıldı. O, araba kısmıyla ilgilenmedi ama köpükle oynamaktan çok keyif aldı. Tabii o, her yerini köpükle kaplamak konusunda diğerlerinden önce davrandı. Ama çok geçmeden büyükler de oldukça köpükle kaplı hale geldiler. Sonuçta, arabalarla oynarken, ellerini salladıklarında köpükler sıçrıyor ve ellerini kollarını gittikçe daha çok köpüğe sokmak istiyorlar. Attıkları kahkahalar ise tarifsiz :) Tıraş köpüğü muslukta yıkayınca hemen yok olduğundan temizlenmek sorun yaratmıyor.

 
Biz başka bir kaba da su koyduk ve arabaları suda durulama niyetindeydik ama o kısım pek düşündüğümüz gibi gitmedi. Çünkü köpükle oynama fikri, arabaları yıkama fikrinden daha çok heyecan yarattı. Arabalar tamamen köpüksüz hale gelmedi ama suyla biraz durulandı.
Etkinlik ardından malzemeleri temizleyip kaldırmak da 5 dakika kadar sürdü. Çünkü leğeni, kabı ve arabaları musluğu veya duşun altında yıkamanız yeterli oluyor. 



Fotoğraflar oldukça köpüklü görünüyor olabilir, gözünüz korkabilir, etrafın veya çocukların kirlenmesinden hoşlanmıyor olabilirsiniz (ben şahsen sorun etmiyorum ;) ) ama inanın temizlemesi çok basit.



Köpüklü araba yıkama merkezini tek başına veya daha uzun bir oyun buluşması için arabayla boyama etkinliği ile birleştirerek yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder