14 Ağustos 2014 Perşembe

Kabartmalı Resim - Tuz Boyama

 

Bugün ufaklık uyurken evde birlikte bir şey yapalım istedim. Kardeş olduktan sonra büyük çocukların anneyle birlikte geçirdiği zaman onlar için çok değerli oluyor. Ben de kardeşinin uyuduğu zamanı mümkün olduğu kadar Rüzgar’la birebir geçirmeye çalışıyorum. Evet, ev işi var, yemek var, iş bitmez. Ama birebir, başka bir şey yapmadan, başka yere bakmadan, telefonu elime almadan onunla geçireceğim yarım saat onun için rahatlatıcı oluyor. Benim için de :) Tabii bu zamanı en iyi ve etkili şekilde kullanmak için anne-babanın yönlendirmesi gerekiyor. Çocuğun özel bir talebi yoksa, sizin hazırladığınız şekilde zamanı etkin kullanmak daha verimli oluyor. Dün Deniz uyurken, “Ne yapalım, oğlum?” diyip diyip sonunda birkaç dakika oyuncaklarıyla süper kahramancılık oynamaktan ileri gidemeyince bugün ne yapacağımıza önceden karar verdim. Tuz boyama.

 

Gereken Malzemeler:

*Beyaz tutkal (çocuklar için, sıkabilecekleri ince uçlu olanları var. Bildiğimiz şeffaf yapıştırıcılardan da kullanabilirsiniz)
*Tuz
*Sulu boya-fırça

Resim kağıdına tutkal veya yapıştırıcıyı sıkarak resim çizdik. İlk başta sıkarak istediği desenleri tam yapamadı ama kısa süre içinde olayı çözdü. Böylece el ve parmak kaslarını geliştiren bir işlem de yapmış oldu.

 

 Resminin bittiğine karar verince üstüne kaşıkla tuz döktük. Tuzu bol bol dökmenizi tavsiye ederim ki tutkalın her yerine yapışsın. Sonra kağıdı boş bir tabağa çevirerek artan tuzu döktüm.


Sıra geldi boyamaya. Fırçayı sulu boyaya batırıyoruz 
ve tuzun üstüne çok yumuşakça değdiriyoruz. Boya, değdirdiğiniz yerden etrafa yayılıyor. Çocuklar için hafif sihirli bir havası oluyor, kendiliğinden giden boya :). Fırçayı boya yapar gibi sürter veya çok bastırırsa tuz dağılıyor tabii. Bir kez yaptıklarında yumuşakça yapmasını söyler ve sonucu görmesini sağlarsanız öyle devam ediyorlar. 

 
Rüzgar, tuz boyamayı bitirdikten sonra resmin etrafını biraz daha süslemek istedi ve oraları da boyadı, üstüne de biraz sim döktü. Hem süreçten hem sonuçtan çok memnun kaldı. Yine yapacakmışız, öyle dedi.


2 yorum: