20 Ocak 2015 Salı

Bebekler İçin Yapıştırma Etkinliği



Bizim evde, ağabeyi bir şeyler yaparken ona çok fena özenen, her yaptığını yapmak isteyen bir bücür var. Hele kesme, yapıştırma, boyama işleri pek ilgisini çekiyor. Bazı süreçlere onu da dahil ediyoruz tabii ama her özendiğini de yapamıyor yavrucak :) 

 
Bu etkinlik de, Deniz Bey'in ağabeyinin malzemeleriyle bir şeyler yapma isteğini tatmin etmek için hazırlandı ama aynı zamanda parmak kaslarımızı çalıştırdı, motor becerilerimizi geliştirdi. 


Kendinden yapışkanlı şeffaf kaplama kağıdını (hani mobilyaları kaplamak için kullanılan kağıtlardan), yapışkan kısmı önce kalacak şekilde bir yüzeye bantlıyoruz. Üsütüne yapıştırabilecek çeşitli malzemeler koyuyoruz. Ben, Rüzgar'ın kesip biçtiği eva kağıtlarından artanları kullandım. Ayrıca yıldız şeklinde pullar ve ponponlar. Ponponlar çok iyi yapışmadı. 

 

En güzel eva kağıtları yapıştı. Pullar minik eller için fazla minik ama bir süre sonra onların da bazıları yapıştırabiliyordu.



Yapıştırdıklarını sökmek de hoşuna gitti. Bu da kas gelişimi için güzel bir hareket. Gün içinde dönüp dönüp söktü yapıştırdı. Akşam ağabey gelince o da biraz kurcaladı :)



2 yorum:

  1. Yapışkanlı kağıdın ne olduğunu pek anlayamadım da yardımcı olursanız birde nasıl temin edebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıda yazdığımı tekrarlayacağım ama adı bu, kendinden yapışkanlı kaplama kağıdı. dolap vs kaplamak için kullanılır. büyük marketlerde, yapı marketlerde, bazı kırtasiyelerde de bulunur, hatta 1 milyoncularda da olur.

      Sil