9 Ekim 2014 Perşembe

Örümcek El Kuklası



 Bu hafta Evde Oyun Var'da örümcek haftası!

Örümcek haftamızın ilk örümceği de, bu el kuklası oldu.

 

Rüzgar’la bir etkinlik yaptığımızda, bunu, o anda yaptığımız konu hakkında konuşmak ve öğrenmek için bir fırsat olarak da kullanırım . Bu gün de örümcekler hakkında bir sürü konuşma oldu. Zaten örümcekler, özellikle de ağ yapma kabiliyetleriyle Rüzgar’ın çok ilgisini çekiyor, dolayısıyla bu konuda söyleyeceği çok şey ve soracağı bir dolu soru vardı. Önceden National Geographic’in küçük çocuklar için hazırladığı Örümcekler kitabını okumuştuk. Etkinlik sırasında da örümceklerle ilgili bu bilgileri söylemekten çok keyif aldı.


El kuklasını yapmak için malzemelerimiz:

1 Siyah Eva kağıdı (yoksa karton)
1 Siyah şönil
1 Kırmızı şönil
Gözler


Eva kağıdı, süngerimsi, kalınca bir elişi kağıdı. Bu aralar okulların açılması nedeniyle yoğun olarak kırtasiye malzemesi satılan marketlerde bolca bulunuyor. Elinizde bu yoksa siyah karton da kullanabilirsiniz. Eva kağıdını kesmek için küçük bir tencere kapağını üstüne bastırarak bir daire izi çıkardık. Sonra makasla keserek örümceğimizi çıkardık. Makasla daire kesmek oğlumun özellikle hoşuna gitti.



Parmak yerleri açmak için küçük bir parfüm kapağı veya kalem kapağıyla dört tane iz yapabilirsiniz, bunları da kesip çıkarıyoruz.


Bacakları için, yuvarlağın iki tarafına karşılıklı delikler açmak için makasın ucunu kullandık. Oldukça ince delikler. Şönilleri ikiye keserek dört bacak yaptık. Deliklerden geçirdiğimiz şönilleri arkadan kıvırarak sabitledik. Deliklerden geçen dört sevimli parmak da örümceğin bacaklarını sekize tamamlayacak.

Ağız için de kırmızı şönilden bir parça kestik ve iki delik de onu takmak için açtık. Rüzgar, gülen bir ağız yapmak istedi. Ağzını deliklerden geçirip arkadan kıvırarak sabitledik.
.

Kitabımızdan, çoğu örümceğin sekiz gözü olduğunu öğrenmiştik. Zaten daha çok göz yapıştırmak için pek ikna gerekmiyor. Gözleri arkasına yapıştırıcı sürüp istediği yerlere yapıştırdı.
Ve örümcek kuklamız oynamaya hazır :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder