15 Ekim 2014 Çarşamba

Kabartılı Örümcek Ağı





Bu sefer örümcek haftasında bir örimcek ağı yaptık. Rüzgar örümcek ağı çizmeyi çok seviyor. Ama bu kez yapıştırıcıyla çizdik.

Gereken Malzemeler:

Yapıştırıcı
Sulu boya
Örümcek için ponpon ve gözler

 

 Kağıda yapıştırıcıyla örümcek ağı çizmek için önce ben iki üç çizgisini yapıp nasıl devam edeceğini gösterdim, sonrasını kendi istediği gibi yaptı. 


Biraz kurması için kağıdı bırakıp boyalara döndük. Sulu boya yapıştırıcının üstünü boyamaz ve bu çocuklar için çok eğlenceli bir deneyim bence. Biz hazır boyalardan kullandık ama fırçayla sulandırdık. Bunu aynı zamanda renk karışımlarını öğrenmek için bir fırsat olarak kullandık. Ana renklerin arasında iki rengi de koyduk. Kırmızı, kırmızı-sarı, sarı, sarı-mavi, mavi, mavi-kırmızı olarak. Sulu boyanın üstünde de karıştırma işlemi yapabilirsiniz. Hangi renkler karışınca hangi rengi oluşturacağını öğrenmenin yanı sıra o değişime tanıklık etmek de çocukları heyecanlandırıyor.


Daha sonra Rügar kağıdı istediği gibi rengarenk boyadı. Örümcek için de bir ponpona iki göz taktık ve kağıda yapıştırdık, sonra yanına kalemle bacaklar çizdik. Sonra da kendimize örümcek bisküviler yaptık. Kremalı kakaolu bisküvilerin yanlarına çubuk krakerleri kırıp koyduk. Göz yapmak için de Rüzgar başka bir bisküvinin içindeki kremayı kullanmayı önerdi. Ortaya bunlar çıktı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder