22 Eylül 2014 Pazartesi

Sonbahar Doğa Avı


 

Sonbahar, doğa yürüyüşleri için harika bir mevsim. Her mevsim değişimi, çocuklara doğayı, doğanın döngüsünü, mevsimleri anlatmak için bir fırsat. Ve bahçe, oyunlarla dolu.

Çocuğunuzla ister kendi bahçenizde küçük bir yürüyüş yapıp zaman geçirmek için, ister sonbaharda yapacağınız doğa gezilerinde ufaklık sıkılmadan etrafı keşfetmek için Doğa Avı oynayabilirsiniz. Hem gözlem yapıyor, hem doğayı öğreniyor, hem buldukları her nesneyle başarma mutluluğu yaşıyorlar. 


Doğa Avı için sonbaharda etrafta görebileceklerimizden oluşan bir liste hazırlıyoruz.Okul öncesi çocuklar için resimlerini yaparak liste oluşturmak şart ama okuma yazma bilenlerin de resimli bir listeyi sadece yazıya tercih edeceklerine eminim. Listeye kendi bahçemizde göreceğimizi bildiğim şeyleri koydum. Bizim listede kırmızı, sarı, yeşil ve kuru yapraklar, atkestanesi, çiçek, dal, tohum vardı. Meşe palamudu, kozalak, taş gibi şeyler de eklenebilir. Eğer daha kapsamlı bir alana gidiyorsanız listeyi genişletebilirsiniz.Çeşitli hayvanlar ekleyebilir, gördüklerinizi işaretleyebilirsiniz. Sonra bu listeyi küçük doğa kaşifimize veriyoruz ve bulduğu nesneleri koyması için bir kap veya torba alıyoruz. 

 

Bahçede dolaşarak listedekileri bulmaya çalışıyoruz. Birden fazla çocukla çok daha eğlenceli olabilir ama anne-çocuk veya baba-çocuk için de hem çok yorucu olmayan, hem kısa sürmeyen hem de keyifli bir etkinlik.Bu arada bol sohbet, bol keşif ve bol gülmeli bir zaman için harika bir fırsat elde ediyoruz :)


Dilerseniz aşağıdaki doğa avı listesinin çıktısını alarak keşfe başlayabilirsiniz.
Herkese keyifli avlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder