15 Kasım 2015 Pazar

DİNOZOR DUYUSAL KUTUSU




Çocuklarla oynayacaklarımızı genellikle onların merakı ve ilgisi belirliyor. O gün ilgi gösterdikleri bir şey, o sıralar sevdikleri... Duyusal oyunların faydalarını ve nasıl hazırladığımızı daha önce yazmıştım. Bu oyunlara genellikle çocuklar epey konsantre oluyor ve gözlemlerime göre rahatlamalarına da yardım ediyor. Yorgun oldukları, sakinleşmeleri gereken geçiş saatlerinde hem keyifle oynayıp hem de hareketli anlardan sakin anlara geçiş yapabiliyorlar.

Bu duyusal kutuyu da akşam saatlerinde hazırladım. Gündüz markete gittiğimizde Deniz, açık kırmızı mercimekle çok ilgilenmiş ve oynamak istemişti, başından zor aldık. O yüzden, keşfetmek istediği bu malzemeyle istediği gibi oynayabilmesi için duyusal kutumuzun temel malzemesi kırmızı mercimek oldu. Yeni aldığımız karanlıkta parlayan dinozorları ve sürpriz yumurtaları içine ekledik. Yanına Kaşıklar ve birkaç küçük kap da ekleyince tamamdır. 



Rüzgar, tabii ki bu kutularla rol yapma oyunları oynuyor. Kırmızı mercimekler oldu volkanik kum, dinozorlar ve dinozor yumurtaları volkanın altındaki bu kumsalda çeşitli maceralar yaşadı. 

Deniz, elleriyle karıştırarak avuçlayarak mercimeği keşfetti, kaplarla kaşıklarla oradan oraya aktardı. Dinozorları içinde gezdirdi. 


Işıkları kapayıp biraz da parlayan dinozorları keşfettik, tabii :) 

İki farklı yaş grubundan kardeşlerin birlikte sakin ve ekransız vakit geçirebildiği, koşup oynamaktan uyku saatine geçişte sakinleştikleri, bu arada hem duyusal bir oyun oynadılar hem hayal güçlerini kullandılar. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder